Matična mliječ

Liofilizovana BIO matična mliječ smatra se vrhuncem
prirodne biosinteze – sunca, cvijeća i pčele.

Milenijsko iskustvo u upotrebi matične mliječi potvrdilo je da je to tvar na granici hrane i lijeka, kao što su tvrdili još starogrčki liječnici. To je potvrdila i savremena medicina, utvrđujući korelaciju između načina ishrane i pojedinih bolesti. Sve što unosimo putem hrane u organizam, gradi nas i mijenja, a o tome što smo unijeli ovisi naša snaga, naše zdravlje i naš život.

Sastav

Kao najsnažniji prirodni biostimulator, bioregenerator, imunotonik i adaptogen, dragocjeno je sredstvo za očuvanje zdravlja i ubrzanje procesa izliječenja.

Sastav

Kao najsnažniji prirodni biostimulator, bioregenerator, imunotonik i adaptogen, dragocjeno je sredstvo za očuvanje zdravlja i ubrzanje procesa izliječenja.

Matična mliječ je gusta tekućina žućkaste boje, koja sadrži: vodu, proteine, šećere (reducirajući: glukoza i fruktoza), lipide, minerale (kalij, natrij, kalcij, fosfor, magnezij, željezo, cink, sumpor, kobalt, hrom, bizmut, bakar i zlato), anorganske tvari, vitamine (osobito B5, B6, A, C, D i E), enzime, 18 vrsta aminokiselina (uključujući svih 8 esencijalnih), te mnoge supstance koje spriječavaju razmnožavanje bakterija i virusa. Obiluje prirodnim antibioticima i snažnim antivirusnim supstancama: proteini dželein i rojalizin, kao i nezasićena masna kiselina 10-hidroksi-2-decenska kiselina (10-H-2-DA), koji se ne nalaze nigdje drugo u prirodi.

Djelovanje

Matična mliječ se izuzetno brzo resorbuje i transportnim mehanizmima dospjeva do osnovnog elementa sastava svakog organizma – ćelije. I tu baš, na ćelijskom nivou ispoljava svoje blagotvorno djelovanje. Farmakološki se ubraja u supstance sa nespecifičnim nadražajnim djelovanjem.

Zahvaljujući svom sastavu bogatom bjelančevinama, aminokiselinama, kao i obiljem neorganskih komponenti i vitamina, mliječ pomaže ćeliji da se regeneriše, oporavi, uspostavi normalan metabolički rad i potiče na diobu. Samim tim, tkiva bolje funkcionišu, a organizam kao cjelina uspostavlja svoje normalne tokove. Svi naglo podignuti procesi (što je posebno karakteristično za drugu fazu stresa ili upalnog procesa) vraćaju se na normalne nivoe, resursi se pune neophodnim elementima i organizam sa lakoćom podnosi napor.

Liofilizovana BIO matična mliječ – jedina učinkovita

Vrlo iscrpna istraživanja otkrila su i dnevnu dozu mliječi koja daje najbrže i najtrajnije efekte: oko 100 mg dnevno, u liofilizovanom obliku. Naime, nakon vađenja iz košnice matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo 48 sati. Poslije tog vremena voda koju mliječ sadrži (u prosjeku oko 70 posto) otapa biostimulatore – supstance koje mliječi osiguravaju posebnost. Jedini način da se mliječi produži bioaktivnost je da se postupkom liofilizacije oslobodi vode, nakon čega dobijamo liofilizovanu BIO matičnu mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Prilikom konzumiranja, takva mliječ otapa se u vodi, čime ponovo dobija formu i efekte kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.

Danas kada smo sve više ugroženi industrijski proizvedenom hranom, toksičnim supstancama koje nas okružuju, povišenom radijacijom, virusima i na antibiotike rezistentnim mikrobima, mliječ je jedini dodatak ishrani koji nam može pomoći da izdržimo sve te izazove savremne civilizacije, da detoksikujemo svoje organe, a samim tim, i da očuvamo zdravlje.

Liofilizovana matična mliječ nije lijek niti pomoćno ljekovito sredstvo. Njom se ne zamjenjuje i ne ukida terapija kod bolesnih osoba, ali zato je koristimo da bismo ostali zdravi, da se ne bismo razboljeli. Uradimo sve što možemo da spriječimo bolest, tu nam liofilizovana matična mliječ može itekako pomoći.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi

0
Korpa
  • Korpa je prazna.