/
/
/
REVIMED® Stevia Fe 250 g

REVIMED® Stevia Fe 250 g

22.46 KM

REVIMED® Stevia Fe je prirodni visokokvalitetni dodatak ishrani na bazi dvovalentnog helatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizovane BIO matične mliječidehidriranog medastevije i vitamina C za pripremu napitka sa okusom šumskog voća. Namijenjen je osobama koje imaju manjak željeza, kao i svima koji žele popraviti ili u dužem periodu održavati dobru krvnu sliku i snagu organizma.

Preporučuje se svim uzrastima, djeci (već od 12 mjeseci starosti), oboljelim osobama, ženama, trudnicama, starijim osobama, rekonvalescentima i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu. Odličan je dodatak ishrani i za profesionalne i rekreativne sportiste. Pogodan i za dijabetičare.

- +
Kategorija:

Opis

Najveće količine željeza organizmu je moguće obezbijediti konzumiranjem dvovalentnog helatnog željeza kombinovanog s vitaminom C, koji mijenja feri u fero oblik, jedini koji se može apsorbovati. Liofilizovana BIO matična mliječ sadrži i vitamin C i željezo i dodatno povećava apsorpciju željeza (do 80%).

Zašto preporučujemo redovnu primjenu REVIMED® Stevia Fe:
  • željezo je nisko dozirano, a biološki vrlo iskoristivo (do 80 %)
  • sprječava i suzbija nedostatak željeza i opštu slabost organizma
  • najbliži je spoj prirodnim oblicima vezanja željeza u organizmu
  • željezo u kombinaciji s matičnom mliječi i vitaminom C je idealan spoj
  • bez prekida u konzumiranju.

REVIMED® proizvodi ne sadrže gluten, pa se preporučuju i osobama koje boluju od celijakije, vegetarijancima i ljudima koji poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem. Zbog svoje izrazite čistoće liofilizovana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima ne sadrže alergene, tako da nema alergijskih reakcija, pa ih mogu koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

Zašto kombinacija liofilizovane BIO matične mliječi, vitamina C i dvovalentnog helatnog željeza?

Biološka vrijednost matične mliječi povećat će se ako joj se dodaju vitamin C i dvovalentno helatno željezo, a efekti višestruko pojačati. To su supstance koje podržavaju snažan imunitet i dobru krvnu sliku, s eritrocitima punim kvalitetnog željeza, prijeko potrebnog da svako tkivo dobije životno potreban kisik i da svaka ćelija normalno funkcioniše.

Dvovalentno željezo – najpoželjniji oblik željeza

Budući da ljudsko tijelo ne može sintetizovati željezo, ono se mora unijeti hranom. Najveći dio željeza u hrani je u obliku trovalentnog željeza koje se, da bi se moglo apsorbovati, mora redukovati u bolje iskoristivo dvovalentno željezo. Pritom važnu ulogu ima vitamin C koji pomaže u redukciji željeza iz trovalentnog u dvovalentni oblik. Od željeza ukupno unesenog hranom, ovisno o njegovu obliku i potrebi organizma, može se apsorbovati 2 do 10%. Iako neke namirnice (npr. špinat) imaju visok sadržaj željeza, on je slabo iskoristiv, jer istovremeno sadrže i druge tvari koje smanjuju njegovu apsorpciju (npr. fitati).

Zbog toga je Svjetska zdravstvena organizacija preporučila dodatan unos željeza u obliku dodataka ishrani, što može znatno poboljšati status željeza, posebno kod rizičnih grupa: žena, trudnica, djece, starijih osoba i sportaša.

Zbog čega je jedino učinkovita liofilizovana BIO matična mliječ?

Nakon vađenja iz košnice matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo do 48 sati. Poslije tog vremena voda koju mliječ sadrži (u prosjeku oko 70 posto) otapa biostimulatore – tvari koje mliječi osiguravaju posebnost. Jedini način da se mliječi produži bioaktivnost je da se postupkom liofilizacije oslobodi vode, nakon čega dobijamo liofilizovanu matičnu mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Prilikom konzumiranja, takva mliječ otapa se u vodi, čime ponovno dobija formu i efekte kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.

Koja je uloga željeza u organizmu?

Glavni zadatak željeza je prijenos kisika krvlju iz pluća u sve ćelije, odnosno vezanje i prijenos ugljičnog dioksida do pluća, gdje se izdisanjem izbacuje iz organizma. Uloga željeza u prijenosu kisika do ćelija, gdje se koristi za odvijanje oksidacijskih procesa, je najvažnija jer bez željeza u roku od samo nekoliko minuta dolazi do smrti.

Koji su simptomi nedostatka željeza?

Umor, glavobolja, iscrpljenost, smanjenje koncentracije, vrtoglavica, letargija, depresija, blijedilo, nesvjestica, nedostatak kisika čak i kod manjih napora, šumovi u ušima.

 

Koja su korisna svojstva vitamina C?

Vitamin C najbolji je antioksidans koji ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta. Vitamin C pomaže potaknuti proizvodnju bijelih krvnih zrnaca poznatih kao limfociti i fagociti, koji pomažu u zaštiti tijela od infekcije. Sve ćelije u našem tijelu trebaju ga jer pomaže u izgradnji kolagena, za normalno funkcionisanje kostiju, zuba, hrskavice, desni, kože i krvnih žila. Važan je za normalnu apsorpciju željeza i normalno funkcionisanje nervnog sistema. Prosječnoj odrasloj osobi treba 80 mg vitamina C dnevno za upravljanje oksidativnim stresom i snažan imunološki odgovor. Vitamin C je vitamin koji je topiv u vodi, što znači da se višak vitamina C izlučuje iz tijela. Upravo zato je čisti vitamin C jedan od glavnih sastojaka REVIMED® proizvoda.

Ima li stevija kalorija?

Stevija se upotrebljava kao potpuno zdrava, prirodna i beskalorična zamjena za šećer odnosno umjetne zaslađivače. Glikozidi stevie nemaju energetsku vrijednost, ne aktiviraju inzulin, ne razgrađuju se i ne skladište u organizmu kao ugljikohidrati. Organizam ne iskorištava glikozide i zbog toga oni imaju 0 kalorija i glikemijski indeks 0.

Može li doći do intolerancije i alergijskih reakcija?

Matična mliječ u REVIMED® Stevia Fe zbog izrazite čistoće ne sadrži alergene, tako da nema alergijskih reakcija i mogu je koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

Jedina populacija koja ne smije koristiti REVIMED® Stevia Fe su osobe na imunosupresivnim terapijama, odnosno terapijama za smanjenje imuniteta.

Da li u REVIMED® Stevia Fe ima glutena?

REVIMED® Stevia Fe ne sadrži gluten, zbog toga je mogu koristiti i osobe koje boluju od celijakije, vegetarijanci ili ljudi koji poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem.

 

Sastojci

Željezov (II) – fumarat, liofilizovana BIO matična mliječ (min. 4,6 % 10-HDA), dehidrirani med, L-askorbinska kiselina (vitamin C), steviol glikozidi, eritritol, silicijev dioksid, limunska kiselina, prirodna aroma šumskog voća.

Bez konzervansa i umjetnih aroma.

Način pripreme

Otopiti 2 kašičice praha u 2 dl vode. Nakon otapanja u vodi, dobije se napitak s prirodnim ukusom šumskog voća. Piti po potrebi do 3 puta na dan. Koristiti suhu nemetalnu žličicu.

REVIMED® Stevia Fe se može slobodno konzumirati zajedno sa svim lijekovima i namirnicama i nije važno da li se konzumira prije, za vrijeme ili poslije obroka.

Koristiti u kontinuitetu min. 45 dana (preporuka 90 dana) zbog popunjavanja zaliha željeza u organizmu, a nakon toga po potrebi uz redovitu provjeru vrijednosti željeza.

 

Vrsta pakovanja

Kutija od 250 g za 4,17 l napitka, što je dovoljno za 7 do 10 dana uporabe (2 do 3 čaše napitka dnevno).

Također preporučujemo

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi

0
Korpa
  • Korpa je prazna.
REVIMED® Stevia Fe 250 g
22.46 KM
- +